Orez mexican

Ingrediente

  • 200 g orez
  • 2 linguri unt
  • 2-3 ardei iuți
  • 100 g brânză Cheddar
  • sare

Preparare
1. Alegi, speli și scurgi bine orezul. Într-o tigaie înaltă, topești untul și călești orezul până se rumenește puțin.
2. Cureți, speli și tai mărunt ardeii iuți. Îi adaugi la călit împreună cu orezul, apoi stingi cu 500 ml apă fierbinte. Lași orezul să fiarbă la foc mic, în vasul acoperit cu un capac. Din când în când, amesteci pentru a nu se lipi de vas.
3. Când orezul a scăzut, încorporezi brânza, în prealabil tăiată în cubulețe. Lași vasul pe foc până se topește brânza. Dacă este cazul, sărezi preparatul după gust.

Sfatul meu
Orezul astfel preparat poate fi servit cu sos chili și carne sau ca umplutură pentru tortilla (clătite mexicane din mălai), obținând în acest fel un taco lacto-vegetarian.

Ana Maria Lazăr, București

4 porții
25 min



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *