Orez mozaic

Orez mozaic_MG_0715_Ingrediente

  • 1 cană orez
  • 1 ceapă
  • 3 ardei grași diferit colorați
  • 150 g cabanos
  • 150 g șuncă presară
  • 3-4 boabe de piper
  • 50 ml ulei
  • 1 foaie de dafin
  • 1/2 legătură pătrunjel
  • sare

Preparare
1. Pui la fiert orezul cu 2 1/2 căni de apă fierbinte, ușor sărată. În timp ce fierbe orezul, cureți ceapa și ardeii. Tai ardeii în fâșii subțiri, iar ceapa mărunt. Tai cabanosul rondele, iar șunca în cubulețe. Călești ceapa în ulei până devine sticloasă, apoi adaugi ardeii, cabanosul, șunca, boabele de piper și frunza de dafin ruptă în bucăți.
2. Pui orezul în strecurătoare și îl treci prin jet de apă rece. După ce se înmoaie ardeii, adaugi orezul, sărezi după gust și lași să mai fiarbă împreună timp de 3-4 minute. Porționezi orezul în farfurii și îl presari cu pătrunjel fin tocat.

Sfatul meu
Așază orezul pe farfurie sub formă de grămăjoare, cu ajutorul unui polonic umezit în supă.

Olga Muntean, Sânnicolau Mare, jud. Timiș

4 porții
40 min



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *