Orez surpriză

Ingrediente

  • 250 g orez cu bobul lung
  • 2-3 morcovi
  • 5 cepe
  • 6 linguri ulei
  • 1 lingură zeamă de lămâie
  • 2 linguri pastă de tomate
  • sare, piper

Preparare
1. Alegi un soi de orez cu bobul mai gălbui, pe care îl speli și îl lași să se înmoaie în apă rece, până când pregătești legumele. Cureți legumele, le speli și tai cubulețe morcovii și 3 cepe. Înăbuși legumele timp de 5 minute, în 2 linguri de ulei încins și puțină apă, amestecând din când în când.
2. Adaugi orezul, iar după 5 minute, torni 2 căni de apă fierbinte și continui fierberea la foc mic, pentru 10-15 minute. Amesteci periodic, ca să nu se lipească de baza vasului. Când orezul a scăzut, sărezi și condimentezi după gust, iei vasul de pe foc și acoperi cu un capac, până se mai răcește.
3. Tai solzișori ceapa rămasă și o călești în 2 linguri de ulei, apoi adaugi pasta de tomate, sare și piper după gust.
4. Mixezi în blender orezul împreună cu legumele, uleiul rămas și zeama de lămâie. Pui pasta într-un castron și o acoperi cu ceapa călită.

Sfatul meu
Pasta obținută este un produs dietetic, asemănător cu fasolea bătută, pe care o poate înlocui cu succes în zilele de post. Cei care nu tolerează fasolea bătută și ceapa călită pot încerca această rețetă și în amestec cu ceapă crudă mărunțită, așa cum se adaugă la icre.

Doina Tătăranu, București

5 porții
45 min



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *