Oțet de trandafiri

Otet de trandafiri_MG_3973_

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ingrediente

  • 2 pumni cu petale uscate de trandafiri pentru dulceață
  • ½ l oțet de mere sau din alte fructe
  • 100 ml apă distilată
  • 1 lingură ulei de trandafir
  • 20-30 ml alcool de 70°

Preparare
1. Pui petalele de trandafir într-un borcan de 1-2 litri. Torni peste ele oțet natural, din fructe și închizi ermetic borcanul. Lași petalele să se macereze timp de 14 zile, într-un loc cald.
2. Treci lichidul printr-o strecurătoare foarte deasă, presând bine petalele cu lingura. Strecori lichidul încă o dată prin hârtie de filtru de tipul celei destinate filtrelor de cafea. Adaugi 100 m apă distilată și o lingură de ulei de trandafir dizolvată în alcool de 70°.
3. Torni oțetul de trandafiri într-o sticlă de culoare închisă, pe care o închizi ermetic. Păstrezi oțetul în cămară sau pivniță, în locuri răcoroase.

SFATUL MEU
Oțetul se prepară și din petale proaspete, de culoare roșie-vișinie. Oțetul de trandafiri dă o aromă aparte salatelor tale, dar are și proprietăți terapeutice. Întrebuințează-l cu încredere iarna, la temperatura cemerei, pentru frecții; are un efect răcoritor și reduce febra asociată răcelilor. Vara, calmează arsurile solare, reduce febra care însoțește insolațiile și te ajută să-ți păstrezi îndelungat bronzul, deoarce pielea masată delicat cu acest oțet se exfoliază mai greu.

Ilinca Din, Strâmbeni, jud. ArgeșLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *