Ouă cu legume la capac

Ingrediente

  • 2 ardei diferit colorați
  • 2 roșii
  • 2-3 cepe roșii sau 2-3 fire ceapă verde
  • 1 ardei iute
  • 1 cabanos
  • 2 ouă
  • 1 legătură mărar
  • 50 g telemea de oaie
  • 100 ml ulei
  • sare
  • piper

Preparare
1. Speli, cureți și tai ardeii în fâșii. Tai în felii roșiile spălate și curățate, în prealabil, de cotoare. Tai solzișori ceapa curățată, iar cabanosul în bucăți de 2-3 cm.
2. Prăjești puțin bucățile de cabanos în uleiul încins și le scoți pe o farfurie. În uleiul rămas călești ardeii și ceapa, apoi pui roșiile, presari sare și piper și lași legumele să scadă la foc moderat. Peste legumele călite torni conținutul a două ouă întregi și acoperi tigaia cu un capac. După 4-5 minute, ridici capacul și presari mărarul tocat mărunt.
3. Scoți ouăle cu legume pe un platou, presari deasupra brânză rasă și le servești alături de cabanoși.

Sfatul meu: Este un preparat rapid, sățios, care merge cu un pahar de vin alb sec.

Elena Marica Toma, Bolintin Deal, jud. Giurgiu

2 porții
20 minute



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *