Ouă cu sos de ciuperci

Ingrediente
  • 4 ouă
  • 200 g ciuperci 
  • 250 ml lapte
  • 150 g unt
  • 100 g făină
  • ½ ardei roșu
  • 1 legătură mărar
  • zeama de la 1 lămâie
  • piper 
  • sare 
Preparare
1.Călești făina în 100 g unt topit, apoi torni treptat laptele cald, omogenizând energic. Sărezi și condimentezi sosul după gust și îl lași să fiarbă 5 minute la foc mic, amestecând din când în când. 
2.Cureți, speli și tai ciupercile în felii, pe care le înăbuși în untul rămas, adăugând fâșii de ardei și zeama de lămâie. Când s-au înmuiat, le pui în sos împreună cu mărarul tocat fin, le înăbuși în unt și le pui în sos. 
3.Fierbi ouăle aproximativ 4 minute, pentru ca gălbenușurile să rămână cleioase. Le cureți de coajă și le servești calde, alături de pâine prăjită și stropite cu sos. 
 
Irina Ambrozie, Iași
 
4 porții
25 min
 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *