Ouă la pahar, cu șuncă și ciuperci

Oua la pahar_MG_0191

Ingrediente
2 ouă
100 g șuncă
200 g ciupercuțe
20 g unt
piper
sare
½ legătură verdeață tocată
câteva foi de salată verde

Preparare
1. Fierbi ouăle moi sau cleioase, în apă sărată, la foc iute, cronometrând 3 minute de la primul clocot. Când sunt gata, le răcești forțat, scufundându-le în apă rece și le cureți cu grijă.
2. Cureți ciupercuțele și le speli bine, separând pălărioarele de piciorușe. Tai șunca în cubulețe, iar ciupercile în felii subțiri. Le rumenești puțin într-o tigaie cu unt topit. Când ciupercuțele sunt bine pătrunse, le sărezi și condimentezi după gust. Speli verdeața și salata. Toci mărunt verdeața, iar salata o desfaci în foi.
3. Repartizezi ouăle, șunca și ciupercile în pahare sau boluri tapetate cu foi de salată verde și presari deasupra verdeață. Le servești ca aperitiv cald.

Tatiana-Nicoleta Catrina, Târgoviște, jud. Dâmbovița

2 porții
15 min



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *