Ouă umplute cu icre

Foto: Elena Tănăsescu-Burda Romania
Foto: Elena Tănăsescu-Burda Romania

Ai nevoie de:
4 ouă
50 g icre de crap
200 ml ulei
1-2 linguri sifon
1 lămâie
1 ceapă
2 linguri unt
4 măsline mari
sare
piper

Cum procedezi:
1. Scoți icrele și uleiul în camera de lucru, cu 2 ore înainte de preparare. Fierbi ouăle tari, le cureți de coajă și le tai în jumătate, pe lungime.
2. Mixezi icrele cu uleiul, adăugat puțin câte puțin, ca la maioneză. Când ai încorporat tot uleiul, torni sifonul și zeama de lămâie și omogenizezi. Cureți ceapa, o toci foarte mărunt și o amesteci cu icrele.
3. Scoți gălbenușurile într-un castronel, le freci bine cu untul înmuiat la temperatura camerei și cu pasta de icre. Sărezi și piperezi compoziția, umpli albușurile și decorezi ouăle cu felii de măsline.

Sfatul meu: Dacă icrele se taie la preparare, scurge uleiul neîncorporat și drege-le amestecându-le repede cu miezul unei felii de pâine înmuiat, apoi bine stors.

8 bucăți
Timp de preparare: 30 de minute

Maria Bondar, Oradea, jud. Bihor



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *