Ouă umplute cu pește

Foto: Elena Tănăsescu - Burda România
Foto: Elena Tănăsescu – Burda România

Ai nevoie de:
8 ouă
4 linguri ulei
1 lingură muștar
câteva linguri apă minerală
50 g pește afumat
2 linguri zeamă de lămâie
1 ardei gras
1 gogoșar
1 morcov
1 cartof mic
sare
piper
câteva frunze de pătrunjel

Cum procedezi:
1. Cureți, speli și pui la fiert ardeiul gras, gogoșarul, morcovul și cartoful. Fierbi ouăle în apă cu sare, timp de 7-8 minute. Le lași să se răcească, le cureți de coajă și le tai în jumătate, pe lungime. Scoți gălbenușurile într-un castron. Le zdrobești și le freci împreună cu muștarul, uleiul și puțină apă minerală, până obții o pastă ca o maioneză.
2. Cureți peștele de oase, îl tai mărunt și îl stropești cu zeamă de lămâie. Tai în cubulețe legumele fierte și răcite și le adaugi în maioneză împreună cu peștele. Sărezi și condimentezi pasta după gust.
3. Umpli albușurile cu această pastă și decorezi ouăle cu frunze de pătrunjel.

16 bucăți
Timp de preparare: 35 de minute

Elisabeta Gligor, Cenad, jud. Timiș



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *