Ouă umplute, la cuptor

Foto: Mihai Nicolae, Burda Romania

Ingrediente
4 porții; 350 kcal; 50 min;
4 ouă
100 g șuncă slabă
1 lingură caș ras
200 g smântână pentru gătit
40 g unt
sare
piper
frunze de pătrunjel
½ ardei gras roșu pentru decor

Preparare
1. Fierbi ouăle tari, iar când s-au răcit, le decojești și le tai în jumătate, pe lungime. Scoți cu grijă gălbenușurile, le mărunțești cu furculița și le amesteci împreună cu 20 g unt moale, 50 g șuncă tăiată în cubulețe, 2 linguri smântână, sare și piper după gust.
Umpli albușurile fierte cu această pastă și le așezi unele lângă altele, într-un vas termorezistent.
2. În vasul uns cu untul rămas, torni restul de smântână, așezi ouăle, presari șunca rămasă, stropești cu puțină smântână și presari cașul ras. Introduci vasul în cuptorul preîncălzit, la foc mediu, pentru aproximativ 20 de minute.
3. Scoți ouăle calde pe farfurii și le decorezi cu frunze de pătrunjel și fâșii de ardei gras.
4. Le poți servi la micul dejun, pe foi de salată sau alături de o salată de castraveți și roșii.
Rodica Țimpău, Câmpulung Moldovenesc, jud. Suceava



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *