Pachețele cu hribi

Pachetele de toamna_IMG_9495

Ingrediente
Pentru clătite
100 g făină
250 ml lapte
125 ml apă minerală
3 ouă
1 lingură zahăr
sare
50 g unt pentru copt

Pentru umplutură
500 g varză albă
1 ardei gras roșu
1 ceapă
200 g carne tocată de pui
100 g porumb din conservă
3 linguri hribi uscați
1 lingură zahăr
1 lingură făină
50 ml lapte
150 g iaurt sau smântână degresată
chimen
piper
sare
50 ml ulei

Preparare
1. Cu 24 de ore înainte de preparare, rehidratezi ciupercile.
2. A doua zi, scurgi ciupercile, cureți ardeii, ceapa și varza. Tai varza julien, ardeii în fâșii, iar ciupercile și ceapa mărunt.
3. În uleiul încins, călești timp de 10 minute carnea, apoi adaugi ceapa, ardeiul și varza. Amesteci mereu, ca să nu se lipească de tigaie, iar spre sfârșit, pui zahărul, chimenul, boabele de porumb, ciupercile, sare și piper după gust. Torni apă și lași umplutura să fiarbă acoperit, la foc mic, timp de 20 de minute.
4. Din făină, lapte și iaurt, prgătești un sos alb pe care îl încorporezi în umplutură.
5. Între timp, pregătești aluatul pentru clătite și coci 6 clătite mari, în tigaia încinsă, unsă cu unt topit.
6. Umpli clătitele calde și le servești imediat.

Sfaturi
Vegetarienii pot înlocui carnea cu o cantitate mai mare de hribi și cu tofu.

Adrian Călin Vânțiu, Cluj-Napoca

6 bucăți
25 h 15 min



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *