Pachețele de varză umplute cu pește

Foto: Mihai Nicolae - Burda România
Foto: Mihai Nicolae – Burda România

1 porție conține
420 kcal
30 g proteine
15 g lipide
40 g glucide

Ingrediente
16 foi mari de varză
500 g file de pește
2 linguri zeamă de lămâie
4 cepe
40 ml ulei
2 morcovi mic
1 ou
4 linguri smântână pentru gătit
sare
piper
semințe de coriandru măcinate
100 g orez
100 ml supă de legume
100 ml borș

Preparare
1. Alegi orezul, îl speli și îl lași să se înmoaie în apă rece. Speli peștele, îl tai în cuburi și îl stropești cu zeama de lămâie. Cureți ceapa, o tai mărunt și o călești în 1 lingură de ulei încins. Când devine lucioasă, adaugi peștele și continui să le călești împreună un minut, amestecând ușor. Le pui într-un castron și le zdrobești ușor.
2. Decojești morcovii, îi speli și îi dai pe răzătoarea mică. Amesteci ½ din morcovi cu peștele, ceapa, oul bătut, 1 lingură de smântână, orezul scurs, sare, piper și coriandru după gust.
3. Opărești foile de varză, le cureți de nervurile mai groase și le umpli cu amestecul de pește. Formezi pachețele pe care le prinzi cu scobitori și le așezi într-un vas termorezistent. Le stropești cu uleiul rămas, cu supa și cu borșul. Coci preparatul la foc mic, timp de aproximativ 1 h.
4. Scoți tava din cuptor, stropești pachețelele cu un amestec din smântâna și morcovii rămase, după care cntinui coacerea pentru 10 minute.

Floarea Pană, Lupeni, jud. Hunedoara

4 porții
1 h 40 min



One comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *