Pachețele dulci, cu urdă și fructe

Ingrediente 
Pentru clătite
150 g făină
2 linguri zahăr
4 ouă
125 ml apă minerală
300 ml lapte
50 g unt sau 50 ml ulei
Pentru umplutură și decor
300 g urdă sau ricotta
4 linguri smântână
150 g zahăr
1 ou
1 gălbenuș
1 linguriță esență de vanilie
1 vârf de cuțit nucșoară
400 g fructe proaspete
1 lingură unt pentru tavă
50 g zahăr pudră sau 50 g topping pentru decor
Preparare 
1. Bați ouăle cu zahărul până se dizolvă, apoi adaugi făina și subțiezi compoziția cu apa și laptele. Lași aluatul să se odihnească timp de 20 de minute.
2. Încingi tigaia și o ungi cu puțin unt topit, înainte de fiecare clătită. La coci pe rând, întorcându-le pe ambele părți.
3. Pentru umplutură, mixezi urda cu smântâna, 100 g zahăr, oul, gălbenușul, nucșoara și vanilia. Repartizezi umplutura și fructele în mijlocul clătitelor, păstrând fructele cele mai frumoase pentru decor. Aduci marginile clătitelor spre centru și le împachetezi astfel încât să formeze pătrate.
4. Ungi o tavă cu 1 lingură unt topit. Așezi clătitele umplute cu marginile pe tavă, le presari cu zahărul rămas și torni deasupra restul de unt topit. Le coci în cuptorul preîncălzit, la foc mijlociu, timp de 15-20 de minute, până când se umflă ca niște pernițe.
5. Le servești calde, pudrate cu zahăr sau decorate cu topping și fructe proaspete.
Sfatul meu
Poți face o combinație inedită între aceste clătite și câte o cupă cu înghețată de vanilie.
Laura Dachman, Satu Mare
24 bucăți
1 h 15 min


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *