Pahar dulce cu căpșuni

Ingrediente:
Blat:
75 g zahăr
50 g miere
1 ou
50 ml ulei
50 ml lapte pasteurizat
75 g nucă măcinată
coajă rasă de lămâie sau portocală
½ linguriță cuișoare măcinate
scorțișoară măcinată și bicarbonat stins cu suc de lămâie
125 g făină
Cremă:
200 g brânză mascarpone
2 plicuri zahăr vanilinat
1 lingură suc de lămâie
250 ml frișcă lichidă
250 g căpșuni

Preparare:
1. Blat: se mixează oul cu zahărul; se adaugă treptat uleiul, mierea și nuca. Se înglobează treptat laptele, bicarbonatul stins cu lămâie, mirodeniile și la final făina. Se toarnă aluatul într-o formă cu hârtie de copt și se coace cca 40 min. în cuptorul preîncălzit la 180 ºC. Când se răcește complet, se taie cu forma de fursecuri cerculețe care să se potrivească cu forma paharelor folosite pentru desert.
2. Cremă: se amestecă mascarpone cu zahăr vanilinat și suc de lămâie. Se înglobează ½ din frișca bătută.
3. Asamblare: se repartizează în pahare puțină cremă, apoi un cerculeț de blat, căpșuni, cremă, frișcă, un alt cerculeț de blat, cremă, frișcă și deasupra o căpșună întreagă.
Eva Muntean, Petroșani, jud. Hunedoara



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *