Pâine cu sparanghel și rozmarin


Ingrediente
  • 1 kg făină
  • 100 g tărâțe de grâu
  • 500 ml apă 
  • 50 g drojdie
  • 1 lingură zahăr
  • 4 linguri ulei
  • 2 lingurițe sare
  • 6 tulpini de sparanghel
  • 1 lingură rozmarin uscat
  • făină pentru planșetă

Preparare
1.Dizolvi drojdia, zahărul și 1 lingură făină în 100 ml apă. Lași maiaua 20 de minute la dospit. 
2.Cerni făina într-un castron mare. O amesteci cu tărâțele, maiaua, apa călduță rămasă, sarea, rozmarinul și 2 linguri ulei. Frămânți aluatul timp de 15-20 de minute. Îl acoperi și îl lași să crească timp de 1 oră.
3.Împarți aluatul în două bucăți din care întinzi dreptunghiuri groase de 1 cm. Așezi tulpinile de sparanghel trecute prin făină și rulezi. Pui aluatul la crescut în tăvi de cozonac unse cu uleiul rămas. 
4.Coci pâinea în cuptorul preîncălzit, la foc mijlociu, timp de 50 de minute. 

Narcisa Vlad, Buzău
2 bucăți
3 h 
 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *