Pâine umplută

Paine marmorata_IMG_9055

Ingrediente
1 franzelă de 500 g
300-400 ml supă de legume
150 g ciuperci uscate
1 ceapă
1 legătură ceapă verde
200 g cașcaval
2 ardei roșii sau 1 linguriță boia dulce
1 legătură pătrunjel
80 g margarină Delma pentru copt și gătit
piper
sare

Preparare
1. Încălzești supa de legume și lași ciupercile la înmuiat. După 3 ore, tai franzela în jumătate, pe lungime și scoți miezul cu grijă, folosind o lingură. Scurgi ciupercile, iar în supa rămasă, înmoi miezul de pâine.
2. Cureți ceapa și ardeii și le tai în cubulețe. Topești într-o cratiță 50 g margarină Delma pentru copt și gătit. Înăbuși în margarină ciupercile scurse împreună cu ceapa și ardeii.
3. Iei legumele de pe foc, presari ceapa verde și pătrunjelul fin tocate, miezul de pâine stors și cașcavalul ras. Presari sare și piper după gust și omogenizezi amestecul.
4. Umpli jumătățile de franzelă cu acest amestec, le așezi într-o tavă unsă cu 10 g margarină Delma pentru copt și gătit și coci pâinea la foc mediu, în cuptorul cald, pentru 20 minute.
5. Când scoți preparatul din cuptor, așezi deasupra câteva felioare de margarină Delma pentru copt și gătit. Porționezi pâinea umplută după ce s-a mai răcorit.

Iulia Felicia Măciucă, Brăila

6 porții
3 h 45 min



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *