Pâinișoare cu semințe

Ingrediente

  • 750 g făină albă
  • 250 g făină de secară
  • 40 g drojdie
  • 600-700 ml lapte
  • 1 lingură ulei
  • 20 g zahăr
  • 2 lingurițe sare
  • câte 100 g semințe decojite de dovleac și floarea-soarelui
  • 50 g semințe de susan
  • 2 ouă
  • 2 linguri ulei pentru tavă

Preparare
1. Freci drojdia împreună cu zahărul, până se lichefiază. Cerni făina într-un castron, iar în mijloc faci o adâncitură în care pui pasta de drojdie, laptele călduț și sarea. Frămânți bine aluatul, adăugând uleiul. Când aluatul nu se mai lipește de mână, presari semințele, omogenizezi și lași aluatul să crească timp de 30 de minute, la loc călduț.
2. Când aluatul a crescut, formezi pâinișoare pe care le pui în tava unsă cu ulei și le lași să mai crească la cald, timp de 20-30 de minute. Le ungi cu oul bătut împreună cu 2-3 linguri de lapte, presari deasupra semințe și le coci în cuptorul preîncălzit, la foc mediu, 35-45 de minute.

Elena Postelnicu, Fetești, jud. Ialomița

15 bucăți
2 h



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *