Papanași din morcovi

Papanasi din morcovi_MG_9342_

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1 porție conține:
200 kcal
20 g proteine
10 g lipide
5 g glucide

Ingrediente

  • 300 g brânză dulce proaspătă
  • 60 g făină
  • 30 g morcovi
  • 20 g unt
  • 60 g iaurt degresat
  • 1 ou
  • 1 linguriță zahăr
  • ½ linguriță bicarbonat
  • 1 linguriță zeamă de lămâie
  • sare

Preparare
1. Speli bine morcovii, îi cureți și îi tai fideluţă sau îi dai pe răzătoare. Îi înăbuși într-un vas cu o linguriță de unt topit, picurând 2-3 linguri de apă. Când morcovii se înmoaie, îi lași să se răcească și îi zdrobești până obții un piure.
2. Amesteci brânza dulce cu morcovii, jumătate din făină, zahărul, oul bătut, bicarbonatul stins cu zeama de lămâie, un praf de sare și 2 linguri de iaurt.
3. Iei câte o lingură de compoziție și formezi papanași, cu mâinile presărate cu făină. Îi așezi într-o tavă unsă cu untul rămas și îi coci în cuptorul cald, la foc mediu, timp de 20 de minute.
Îi serveşti călduţi, cu restul de iaurt.
Rețetă permisă în colite.

Mirela Staicovici, Câmpulung Muscel, jud. Argeș

3 porții
50 min



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *