Papanași umpluți cu cireșe

Ingrediente
  • 500 g cireșe
  • 500 g brânză dulce
  • 3-4 linguri făină
  • 1 lingură griș
  • 2 linguri zahăr
  • 2 ouă
  • sare
  • 100 g smântână
  • 50 g zahăr pudră cu aromă de vanilie
 
Preparare
1. Speli fructele și le cureți de codițe. 
2. Mixezi brânza dulce cu zahărul, ouăle și sarea, până când se dizolvă cristalele de zahăr. În crema obținută, încorporezi făina și grișul. 
3. Cu mâinile presărate cu făină, modelezi câte o lingură de compoziție sub formă de mici turtițe, în jurul a câte două-trei cireșe. 
4. Pui la fiert apă cu sare. Când clocotește, adaugi papanașii pe rând și îi lași să fiarbă la foc mic, timp de 10 minute. Îi scoți într-o strecurătoare, îi lași să se scurgă și îi servești cu smântâna amestecată cu zahărul vanilinat.
 
Elena Varga, Brad, jud. Hunedoara
 
6 porții
45 min
 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *