Papricaș de vită

Foto: Elena Tănăsescu - Burda România
Foto: Elena Tănăsescu – Burda România

Ai nevoie de:
500 g carne de vită fără os
2 ardei grași roșii
3 căței de usturoi
1 ceapă
3 roșii
1-2 foi de dafin
3 cartofi
2 linguri boia dulce
¼ linguriță de semințe de chimen
2 linguri ulei
1 legătură pătrunjel
piper
sare

Cum procedezi:
1. Cureți, speli și tai mărunt ardeii, usturoiul și ceapa. Opărești roșiile și le decojești. Speli carnea și o tai în bucăți.
2. Călești ceapa în ulei până devine lucioasă, apoi adaugi pe rând carnea, ardeii și foile de dafin. Torni câte puțină apă și lași să fiarbă acoperit.
3. Cureți, speli și tai cartofii în cuburi mari. Când carnea este bine pătrunsă, adaugi cartofii, torni apă caldă cât să-i acopere și mai fierbi mâncarea timp de 15 minute. Din când în când, amesteci să nu se lipească mâncarea de cratiță.
4. La sfârșit adaugi roșiile, boiaua, chimenul și usturoiul și continui fierberea înăbușit, încă 5 minute. Adaugi sare și piper după gust. Presari papricașul cu pătrunjel tocat fin și îl servești la masă împreună cu tăiței fierți.

4 porții
Timp de preparare: 1 oră

Ilca Lazăr, Brașov



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *