Pârjoale de cartofi cu brânză

Ingrediente
  • 800 g cartofi
  • 300 g telemea
  • 4-5 linguri făină
  • 5 ouă
  • 150 g pesmet
  • condimente 
  • sare
  • 200 ml ulei
 
Preparare
1.Speli bine cartofii și îi pui la fiert în apă cu puțină sare. Îi decojești cât sunt călduți și îi dai prin mașina de tocat, împreună cu brânza. În pasta obținută încorporezi ouăle bătute, făina, sare și condimente după gust.
2.Din compoziția omogenă obținută, formezi mici turtițe, pe care le treci prin pesmet și le prăjești în ulei încins, întrocându-le pe ambele părți, pentru a se rumeni uniform.
3.Le scoți pe un șervețel absorbant și le consumi calde, cu un sos de smântână și mărar, presărate cu cașcaval sau cu o salată de legume crude. 
 
Ramona Cosmina Fulga, Pelișor, jud. Sibiu
 
Sfatul nostru:
În acest preparat, cartofilor li se asociază unul dintre următoarele condimente: busuioc, cimbru, maghiran, frunze de țelină, cimbru, mărar, semințe de fenicul, praf de usturoi. 
 
25 bucăți
45 min
 
 
Știai că…
 
…francezii consumă aproximativ 120 kg de cartofi pe an, de persoană, aceste legume constituind principala sursă de vitamina C?
…dacă ai obiecte din argint care trebuie curățate, le poți introduce în apa în care ai fiert cartofi fără coajă?
…dacă în urma injecțiilor ți-au rămas noduli dureroși, aplică pe zonele inflamate felii de cartof crud, are diminuează inflamația.
…pentru a curăța covoarele, fierbi 2 cartofi curățați de coajă și dați pe răzătoarea mare, îi lași să se infuzeze pentru 2 ore, apoi îi strecori și freci covorul cu pasta obținută.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *