Pârjoale de soia

Parjoale de soia_IMG_9516

Ingrediente
300 g boabe de soia
1 morcov
2-3 cartofi
4-5 căței de usturoi
2 cepe sau 2-3 fire de ceapă verde
1 foaie de dafin
3 linguri făină integrală de grâu
2-3 linguri linte măcinată
2-3 linguri hrișcă măcinată
câte 1 legătură mărar și pătrunjel
3 gălbenușuri
2-3 felii de pâine
100 ml lapte
50 g pesmet
sare
piper
200 ml ulei

Preparare
1. Alegi soia, o speli și o lași la înmuiat 6-8 ore în apă rece. Înlocuiești apa și fierbi boabele de soia împreună cu foaia de dafin și cel puțin 1 litru de apă, la foc mic, pentru 3 ore sau în vasul sub presiune, timp de 30 de minute. Scurgi soia fiartă și o lași să se răcească.
2. Înmoi în apă lintea, hrișca și făina integrală, pentru o oră. Pui la înmuiat pâinea, în lapte. Cureți legumele și le speli. Dai prin mașina de tocat soia fiartă, morcovul, cartofii, ceapa, usturoiul, verdeața și feliile de pâine stoarse. În pasta obținută, încorporezi cele trei tipuri de făină înmuiată, gălbenușurile, sare și piper după gust.
3. Din această compoziție formezi pârjoale pe care le treci prin pesmet sau făină și le prăjești în ulei.

Elena Varga, Brad, jud. Hunedoara

25 bucăți
11 h



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *