Participă la concurs în Cărticica nr.1(124)/2016, cu tema “Mâncăruri și deserturi cu sos”

Rasol de macrou cu hrean_MG_1762_

Cărticica “Mâncăruri și deserturi cu sos” apare pe data de 4 februarie 2016

Cremoase și pline de savoare, sosurile îmbracă preparatele tale într-o lumină nouă. O friptură, un pește la cuptor sau chiar un mix de legume are cu totul alt gust dacă îi alături un sos bine preparat. În lumea atât de diversă a sosurilor, te poți bucura de gusturi acrișoare, dulci-acrișoare, ușor picante, dulci sau foarte iuți.
Trimite și tu rețete de preparate sărate sau deserturi cu sos, pe care le-ai încercat în bucătăria ta și au fost pe placul tuturor celor care le-au gustat. Nu uita să specifici dacă rețeta de sos se mai poate asocia și altui preparat.
Vom selecta cele mai bune rețete și le vom grupa în trei secțiuni de concurs:

A. SOSURI RECI
7 premii de popularitate x 100 lei fiecare rețetă

B. SOSURI CALDE
12 premii de popularitate x 100 lei fiecare rețetă

C. DESERTURI CU SOS
5 premii de popularitate x 100 lei fiecare rețetă

D. MULȚUMESC PENTRU REȚETĂ!
Dacă ai încercat o rețetă din ultimele numere ale Cărticelei, trimite-ne o fotografie cu preparatul, specificând ce rețetă ai încercat, pagina, denumirea Cărticelei, autorul rețetei și dacă a fost nevoie să aduci modificări rețetei.
8 premii de popularitate x 50 lei fiecare scrisoare însoțită de fotografia preparatului

Dacă ai ținut o dietă și ai găsit cheia menținerii greutății optime, scrie-ne la rubrica:
F. O DIETĂ PE LUNĂ
Materialele publicate la această rubrică vor primi
2 premii x 100 lei

ALTE PREMII:
a. Premiul pentru cel mai bun material, în valoare de 350 lei, acordat concurentului care are materiale publicate la cel puţin două secţiuni de concurs şi care şi-a prezentat cel mai bine materialele, însoţindu-le de fotografii reuşite cu preparatele.

b. Premiul special al redacţiei, în valoare de 300 lei, acordat cititorilor la secţiunea Cărticica practică vine la tine acasă.

c. Tragem la sorți materialele trimise până la 10 ianuarie 2016 (data poștei) și premiem 2 corespondenți cu premii de hărnicie în valoare de 200 lei fiecare.

d. Punem mare preț pe fidelitate, de aceea la fiecare număr acordăm
2 premii de fidelitate x 200 lei fiecare corespondenților
care participă cu regularitate la concursurile din Cărticică și nu trimit aceleași rețete și altor publicații.

e. Prin tragerea la sorți a sondajelor din Mâncăruri și deserturi cu sos, completate de cititori și trimise la redacție, se câștigă
11 premii de participare la sondaj x 50 lei fiecare.

Condiții de participare la concursurile Cărticelei practice:
• Dacă trimiţi material prin internet, pe adresa [email protected]
Trimite reţetele fie scrise în pagina de e-mail, fie ataşate, în format *.doc sau *.rtf. Te rugăm, nu trimite documente în format *.docx
Înainte de fiecare material (reţetă, sfat sau scrisoare), scrie denumirea secţiunii de concurs la care participă.
Semnează-te după fiecare reţetă.
La sfârşitul e-mailului, ne dorim să găsim numele întreg al corespondentului, adresa completă şi domiciliul stabil.
Fotografiile vor fi ataşate, în format *.jpg. Nu sunt admise fotografiile inserate în documentul cu reţete şi nici în corpul mailului.
• Dacă trimiţi material prin poştă, te rugăm:
Scrie fiecare reţetă pe foaie separată şi respectă condiţiile cu numerele 2, 3 şi 4 de la corespondenţa prin e-mail.
ATENŢIE! Adresa noastră de corespondenţă s-a schimbat:
OP 77 – CP 208
Fotografiile trimise prin poştă, în plic, vor avea scrise pe spate: numele, prenumele corespondenţilor, localitatea şi o scurtă explicaţie; dacă fotografia reprezintă un preparat, denumirea preparatului
(de exemplu: Mâncare de dovlecei), iar dacă reprezintă una sau mai multe persoane, numele persoanelor sau gradul de rudenie în raport cu expeditorul (de exemplu: Eu și copiii mei, Ana și Octav)
Fotografiile trebuie să fie clare, bine luminate, iar subiectul să nu fie trunchiat (tăiat). Căută să fotografiezi dintr-o perspectivă care să pună în valoare subiectul şi să-i scoată în evidenţă tridimensionalitatea.
Fotografiile făcute cu telefonul mobil, în general, nu îndeplinesc aceste condiții.
Vă rugăm să nu mai trimiteţi fotografii prelucrate! Departamentul nostru tehnic se ocupă de prelucrarea fotografiilor astfel încât să aibă calitatea cerută de tipografie.
Blogerii care expediază materiale sunt rugaţi să ne trimită fotografiile originale, nu micşorate, aşa cum le încarcă pe paginile lor.
De asemenea, ne dorim originalul reţetelor voastre încărcate pe Facebook, nu varianta downloadată de pe această pagină.

Ca să ușurezi munca redacției:
✔ fii creativ, trimite doar rețete probate de tine;
✔ verifică manuscrisul tău, rețeta trebuie să cuprindă toate ingredientele necesare pentru a fi probată în bucătăria Practică!
✔ nu trimite reţete care au participat la concursuri organizate de revistele trustului nostru de presă (vezi revistele trustului pe site-ul www.burda.ro), de către alte trusturi de presă, de către diverşi producători, de către restaurante sau deţinătorii de bloguri.
Cu cât mai repede și mai complet vei trimite materialul, cu atât mai mari pot fi câștigurile tale!
Rețetele voastre se arhivează și pot fi folosite la realizarea altor numere ale revistei, dacă se potrivesc cu tema concursului.
Vă mulţumim pentru înţelegere!
**********************************************************************************
Notă: Odată cu trimiterea textelor și a fotografiilor, expeditorul își declară acordul pentru utilizarea acestora în celelalte titluri ale trustului de presă Burda România



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *