Participă la concurs în Cărticica nr. 4/2014 Arome pascale

CP03_P002_

 

Condiții de participare la concurs:

Rugăm corespondenții care ne trimit materiale pe mail:
1) să trimită rețetele scrise fie în pagina de e-mail, fie atașate, în format *.doc sau *.rtf. Vă rugăm să nu mai trimiteți documente *.docx!!

Cititorii care trimit materiale prin poștă se vor semna după fiecare rețetă sau scrisoare și vor scrie pe spatele fotografiilor numele, prenumele, localitatea și o scurtă explicație. Dacă fotografia reprezintă un preparat, denumirea preparatului (de exemplu: Mâncare de dovlecei), iar dacă reprezintă una sau mai multe persoane, numele persoanelor sau calitatea acestora în raport cu expeditorul (de exemplu: Eu și copiii mei, Ana și Octav)

2) să ne trimită fotografiile ca atașament, în format *.jpg, NU inserate în text.

3) fotografiile trebuie să fie clare, bine luminate, iar subiectul să nu fie trunchiat. Fotografiile digitale trebuie să aibă o rezoluție mai mare de 300 dpi.

4) să semneze e-mailul și să ne trimită adresa completă a domiciliului stabil, în cazul în care doresc să participe la concurs. Cititorilor care nu specifică această adresă nu le putem publica materialele trimise. Anunțul este valabil și pentru cei care corespondează prin poștă și nu trimit adresa completă.

Fotografiile făcute cu telefonul mobil nu îndeplinesc aceste condiții.

 

Ca să ușurezi munca redacției:

-semnează-te după fiecare rețetă sau sfat;

încearcă să fii creativ, trimite doar rețete probate de tine;

verifică manuscrisul tău, rețeta trebuie să cuprindă toate ingredientele necesare pentru a fi probată în bucătăria Practică!

Cu cât mai repede și mai complet vei trimite materialul, cu atât mai mari pot fi câștigurile tale!

Rețetele voastre se arhivează și pot fi folosite la realizarea altor numere ale revistei.

Vă rugăm să nu mai trimiteți rețete care au participat la concursurile altor publicații tiparite sau online ori la alte concursuri organizate de diferite site-uri!

 

Dragii noștri corespondenți,
În dorința de a îmbunătăți calitatea revistei, am publicat în mai multe rânduri câteva recomandări ale fotografilor revistei, cu privire la realizarea fotografiilor pe care le trimiteți la redacție.
Pentru a veni în sprijinul celor care doresc să devină corespondenți, vă supunem atenției câteva exemple de fotografii care nu au putut fi publicate:
1. Fotografia nu a fost atașată complet – ori de câte ori atașați o fotografie, așteptați să primiți mesajul că ea a fost atașată și apoi expediați mailul

1_DSCI0018
2. Fotografia nu are rezoluția corespunzătoare pentru a fi publicată, a fost inserată în textul documentului – vă rugăm să trimiteți fotografiile numai ca atașamente

2_Pui

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

3. Fotografia finală a preparatului nu este fotografiată dintr-o perspectivă care să pună în valoare produsul. De asemenea, nu are rezoluția necesară publicării în revistă, fiind fotografiată cu ajutorul camerei telefonului

3_Tort-de-mere
4. Plăcinta pare a fi delicioasă, dar subiectul principal al fotografiei, cel aflat pe farfurie, este neclar

4_Placinta-cu-mere

 

5. Subiectul fotografiei este trunchiat în ambele margini, iar imaginea produsului nu este relevantă pentru rețeta trimisă

5_Fotografie2789-copy

6. Fotografia a fost editată pentru internet. Rugăm cititoarele care au bloguri să trimită fotografiile produselor needitate. Prelucrarea fotografiilor pentru tipar impune respectarea unor parametric diferiți de ai fotografiilor pentru internet.

6_budinca-de-paine-1

 

 Am vrea ca aceste exemple să nu constituie un motiv de tristețe pentru cei care le-au trimis – cărora le apreciem munca și bunele intenții și le păstrăm anonimatul – ci un imbold pentru a depăși obstacolele ce apar la începutul corespondenței.

Vă rugăm să înțelegeți corect mesajul nostru, noi dorim să vă venim în ajutor.

Vă mulțumim.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *