Participă la concursurile Cărticelei “Meniuri pentru toate vârstele”

Apare pe data de 5 mai 2016

Când gătim, ne gândim la cei dragi, la fiecare membru al familiei în parte. Când alcătuim un meniu, trebuie să avem grijă să se potrivească celor cărora îl adresăm: felurile de mâncare care se potrivesc unui copil pot să nu fie neapărat pe gustul unei adult iubitor de picanterii, iar când același adult iubitor de picanterii îmbătrânește ar dori aceeași savoare, dar cu alimente mai ușor de digerat.
De data aceasta, te provocăm să împărtășești cu noi cele mai bune preparate dedicate celor trei mari grupe de vârstă: copii (3-14 ani); adulți (14-60 de ani); vârstnici (peste 60 de ani).
Scrie-ne rețete de aperitive, supe/ciorbe, feluri principale și deserturi pentru categoriile de vârstă care te interesează și precizează cărei vârste și sunt dedicate. Noi le vom publica pe cele mai bune de la fiecare categorie și apoi este din nou rândul tău să alegi: alcătuiește meniul tău preferat din rețetele pe care le vom publica. Notează-l pe talonul de sondaj și scrie-ne cui se potrivește și de ce. Cele mai bune meniuri alcătuite astfel vor fi premiate și publicate în numărul următor.
Dacă te încumeți, scrie-ne și ,eventual, gătește și fotografiază un meniu complet cu patru feluri (aperitiv, supă/ciorbă, fel principal, desert). Cel mai bun astfel de meniu va fi publicat și va primi premiul pentru cel mai bun meniu original complet!
Rețetele cuprinse în meniurile primite la redacție vor primi premiile de popularitate. Mult succes!

APERITIVE:
7 premii de popularitate x 100 lei fiecare rețetă
SUPE ȘI CIORBE:
7 premii de popularitate x 100 de lei fiecare rețetă
FELUL PRINCIPAL:
7 premii de popularitate x 100 de lei fiecare rețetă
DESERTURI:
7 premii de popularitate x100 de lei fiecare rețetă

MULȚUMESC PENTRU REȚETĂ!
Dacă ai încercat o rețetă din ultimele numere ale Cărticelei, trimite-ne o fotografie cu preparatul, specificând ce rețetă ai încercat, pagina, denumirea Cărticelei, autorul rețetei și dacă a fost nevoie să aduci modificări rețetei.
6 premii x 50 lei fiecare scrisoare însoțită de fotografia preparatului

Dacă ai ținut o dietă și ai găsit cheia menținerii greutății optime, scrie-ne la rubrica:
O DIETĂ PE LUNĂ
Materialele publicate la această rubrică vor primi
2 premii x 50 lei

ALTE PREMII:
a. Premiul pentru cel mai bun meniu original complet, cu 4 rețete, în valoare de 400 lei, acordat concurentului care a trimis la redacție un meniu complet, însoțit sau nu de fotografii cu preparatele.
b. Premiul special al redacţiei, în valoare de 300 lei, acordat cititorilor la secţiunea Cărticica practică vine la tine acasă.
c. Tragem la sorți materialele trimise până la 10 aprilie 2016 (data poștei) și premiem
2 corespondenți cu premii de hărnicie în valoare de 200 lei fiecare.
d. Punem mare preț pe fidelitate, de aceea la fiecare număr acordăm
2 premii de fidelitate x 100 lei fiecare corespondenților care participă cu regularitate la concursurile din Cărticică și nu trimit aceleași rețete și altor publicații.
e. Prin tragerea la sorți a sondajelor din „Meniuri pentru toate vârstele”, completate de cititori și trimise la redacție, se câștigă
10 premii de participare la sondaj x 50 lei fiecare.

Însoțește scrisoarea de fotografii reușite și expediaz-o pe adresa:

OP 77 – CP 208, București

specificând pe plic „Pentru Cărticica Meniuri pentru toate vârstele” sau e-mail: [email protected]
Ultima zi de primire a scrisorilor la redacție: 15 aprilie 2016

*******************************

Condiții de participare la concursurile Cărticelei practice:
• Dacă trimiţi material prin internet, pe adresa [email protected]
Trimite reţetele fie scrise în pagina de e-mail, fie ataşate, în format *.doc sau *.rtf. Te rugăm, nu trimite documente în format *.docx
Înainte de fiecare material (reţetă, sfat sau scrisoare), scrie denumirea secţiunii de concurs la care participă.
Semnează-te după fiecare reţetă.
La sfârşitul e-mailului, ne dorim să găsim numele întreg al corespondentului, adresa completă şi domiciliul stabil.
Fotografiile vor fi ataşate, în format *.jpg. Nu sunt admise fotografiile inserate în documentul cu reţete şi nici în corpul mailului.
• Dacă trimiţi material prin poştă, te rugăm:
Scrie fiecare reţetă pe foaie separată şi respectă condiţiile cu numerele 2, 3 şi 4 de la corespondenţa prin e-mail.
ATENŢIE! Adresa noastră de corespondenţă s-a schimbat:
OP 77 – CP 208
Fotografiile trimise prin poştă, în plic, vor avea scrise pe spate: numele, prenumele corespondenţilor, localitatea şi o scurtă explicaţie; dacă fotografia reprezintă un preparat, denumirea preparatului
(de exemplu: Mâncare de dovlecei), iar dacă reprezintă una sau mai multe persoane, numele persoanelor sau gradul de rudenie în raport cu expeditorul (de exemplu: Eu și copiii mei, Ana și Octav)
Fotografiile trebuie să fie clare, bine luminate, iar subiectul să nu fie trunchiat (tăiat). Căută să fotografiezi dintr-o perspectivă care să pună în valoare subiectul şi să-i scoată în evidenţă tridimensionalitatea.
Fotografiile făcute cu telefonul mobil, în general, nu îndeplinesc aceste condiții.
Vă rugăm să nu mai trimiteţi fotografii prelucrate! Departamentul nostru tehnic se ocupă de prelucrarea fotografiilor astfel încât să aibă calitatea cerută de tipografie.
Blogerii care expediază materiale sunt rugaţi să ne trimită fotografiile originale, nu micşorate, aşa cum le încarcă pe paginile lor.
De asemenea, ne dorim originalul reţetelor voastre încărcate pe Facebook, nu varianta downloadată de pe această pagină.

Ca să ușurezi munca redacției:
✔ fii creativ, trimite doar rețete probate de tine;
✔ verifică manuscrisul tău, rețeta trebuie să cuprindă toate ingredientele necesare pentru a fi probată în bucătăria Practică!
✔ nu trimite reţete care au participat la concursuri organizate de revistele trustului nostru de presă (vezi revistele trustului pe site-ul www.burda.ro), de către alte trusturi de presă, de către diverşi producători, de către restaurante sau deţinătorii de bloguri.
Cu cât mai repede și mai complet vei trimite materialul, cu atât mai mari pot fi câștigurile tale!
Rețetele voastre se arhivează și pot fi folosite la realizarea altor numere ale revistei, dacă se potrivesc cu tema concursului.
Vă mulţumim pentru înţelegere!
**********************************************************************************
Notă: Odată cu trimiterea textelor și a fotografiilor, expeditorul își declară acordul pentru utilizarea acestora în celelalte titluri ale trustului de presă Burda RomâniaLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *