Pastă aromată de ardei capia

Foto Elena Tănăsescu Burda România
Foto Elena Tănăsescu Burda România

Ai nevoie de:
10 kg ardei capia
1 legătură busuioc sau 2 linguri busuioc uscat
câte 1 lingură rozmarin și cimbru uscate
sare

Cum procedezi:
1. Speli ardeii, îi cureți de cotoare și semințe, îi tai în fâșii și îi dai prin mașina de tocat. Pui compoziția la foc într-un ceaun și o lași să scadă la foc moderat. Când se îngroașă, adaugi busuiocul tăiat foarte mărunt, rozmarinul, cimbrul și sare după gust. Fierbi în continuare, timp de 5-10 minute, amestecând cu o lingură de lemn.
2. După ce pasta a scăzut, stingi focul, o lași să se mai răcorească și o pui în sticle de 250-350 ml, sterilizate și așezate pe cuțite.
Le închizi ermetic (de preferință cu capacele metalice) și le sterilizezi timp de 1 oră.
Pasta de ardei capia este bună atât la ciorbe, cât și la alte preparate.

Sfaturile mele: Cu cât vei adăuga mai multă sare, cu atât perioada de conservare a pastei va fi mai îndelungată. Așază sticlele în cămară, într-un loc din care să nu trebuiască să le muți, ca să le poți păstra mai mult timp.

Mihaela Hosu, Sinaia



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *