Pastă cu hrișcă și măsline

Ingrediente

  • 150 g hrișcă
  • 150 g măsline negre
  • 2 cepe
  • 1 cățel de usturoi
  • 2 ardei grași
  • 1 legătură pătrunjel
  • sare
  • piper

Preparare
1. Speli bine hrișca, o pui într-un vas înalt și o opărești cu o cantitate de apă de 4 ori mai mare decât volumul ei. Acoperi vasul și lași boabele să se umfle și să se înmoaie, pentru aproximativ 1 oră. Dacă vrei ca boabele de hrișcă să se înmoaie mai repede, le poți fierbe timp de 30 de minute, la foc mic, dar este în detrimentul conținutului de vitamine.
2. Între timp, cureți ceapa și ardeii și le toci foarte mărunt. Tai măslinele în felioare, îndepărtându-le și sâmburii.
3. Când boabele de hrișcă s-au înmuiat, le scurgi bine. Amesteci în blender hrișca, ceapa, măslinele, ardeii, usturoiul curățat, sare și piper după gust.
Vei obține o pastă hrănitoare, bogată în minerale, peste care presari pătrunjel verde tocat mărunt. O servești fie ca atare, fie pe tartine.

Floarea Pană, Lupeni, jud. Hunedoara

3 porții
1 h 15 min



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *