Pastă de ardei iuți pentru ciorbe

Pasta de ardei usturati_MG_0047

Ai nevoie de:
1 kg ardei iute
frunzele de la 1 țelină mare
2 legături pătrunjel
1 pahar oțet de 9°
2 linguri sare

Cum procedezi:
1. Speli ardeii, frunzele de pătrunjel și de țelină. Cureți ardeii de cozi și cotoare și îi dai prin mașina de tocat, împreună cu frunzele de țelină și de pătrunjel.
2. Adaugi sarea și o jumătate de pahar de oțet și amesteci până obții o pastă, pe care o pui în borcane mici sau mari, după preferință.
Torni deasupra câte o lingură de oțet și capsezi borcanele sau le legi cu celofan.

Sfatul meu: Nu este nevoie să fierbi borcanele la bain-marie. Eu folosesc pentru ciorbe pastă de ardei iuți, preparată după această rețetă acum 4 ani.

Alice Iuliana Dedu, Buzău



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *