Pastă de brânză cu hrișcă

Ingrediente

  • 250 g brânză dulce proaspătă
  • 150 g hrișcă
  • 100 g unt
  • 1 ceapă
  • 1 morcov
  • 1 legătură mărar
  • 1 linguriță chimen
  • 100 g semințe de susan
  • ½ linguriță boia de ardei dulce
  • sare
  • 1 lingură ulei de măsline

Preparare
1. Speli hrișca în strecurătoare, apoi o opărești într-un vas, cu apă cât să o acopere. După 30 de minute, scurgi hrișca. Prăjești puțin semințele de susan într-o tigaie fără ulei. Macini fin jumătate din seminețe de chimen. Cureți și speli morcovul și ceapa. Dai morcovul pe răzătoarea mică, iar ceapa o toci fin. Tai mărunt mărarul, în prealabil spălat și scurs.
2. Pasezi brânza dulce printr-o sită deasă. O amesteci cu untul moale, la temperatura camerei, hrișca bine scursă, morcovul ras, ceapa și mărarul. Sărezi pasta după gust și o condimentezi cu boia și chimen.
3. Omogenizezi pasta, iar cu mâinile unse cu ulei formezi bile pe care le treci prin sămânța de susan prăjită. Le așezi pe un platou și le servești după ce le-ai păstrat la frigider pentru ½ oră, alături de legume proaspete.

Narcisa Vlad, Buzău

8 porții
1 h 20 min

Sfatul nostru
Ca să păstrezi pasta mai mult timp, o poți modela în formă de sul și împacheta în folie de plastic, după ce ai presărat deasupra susanul.



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *