Pastă de brânză cu șuncă

Stelute din pasta de branza_MG_6025

 

 

 

 

 

 

 

Ingrediente

150 g șuncă
100 g telemea sau urdă
100 g mascarpone,
1/2 lămâie
5-6 frunze de salată verde
sare
 
Preparare
1. Cu ajutorul robotului de bucătărie mixezi șunca, brânza și mascarpone până obții o pastă omogenă. Adaugi câteva picături de zeamă de lămâie, sare după gust și omogenizezi. Întinzi pasta pe o farfurie, în strat uniform și o lași la rece timp de 3-4 ore.
2. Speli frunzele de salată și le lași să se scurgă. Cu ajutorul formelor de fursecuri, tai steluțe sau floricele de pastă și le așezi pe foile de salată.
 
Iulian Sălăjan, Baia Mare, jud. Maramureș
 
3 porții
4 h
 
Sfaturile noastre!
Adaugă pastei și un vârf de cuțit de nucșoară. În loc de mascarpone, poți folosi brânză topită. Dacă nu ai salată, așază pasta pe felii de pâine prăjită sau pe rondele de roșie și folosește măsline ca decor.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *