Pastă de cătină

Foto Elena Tănăsescu- Burda România
Foto Elena Tănăsescu- Burda România

Ai nevoie de:
1,5 kg cătină
600 g zahăr sau după gust

Cum procedezi:
1. Alegi fructe mari, intens colorate, care se coc în octombrie-noiembrie. Speli cătina în strecurătoare, o cureți de codițe și o pui la fiert pentru 5 minute, în apă cât să o acopere. O scurgi și, folosind o lingură de lemn, o pasezi printr-o sită deasă, astfel încât să obții un piure, iar pe sită să îți rămână, pe cât posibil, numai semințele.
2. Pui la fiert, la foc iute, piureul împreună cu zahărul, amestecând mereu ca să nu se prindă. Nu trebuie să fierbi pasta mai mult de 10 minute, deoarece fructele de cătină au un conținut mare de pectine, care vor ajuta la legarea pastei.
3. Pui pasta caldă în borcane, pe care le închizi ermetic după ce s-a răcit complet compoziția.
Este o pastă acrișoară, dar și ușor amăruie, bogată în minerale și vitamine, ideală pentru micul dejun.

Șeba Berescu, Ploiești



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *