Pastă de dovlecei

Pasta de dovlecei_MG_4104_Ingrediente

  • 5 kg dovlecei
  • 500 g ceapă
  • 200 ml ulei
  • 5-6 căței de usturoi
  • 1 linguri cu vârf zahăr
  • 100 ml oțet
  • piper
  • 40 g sare
  • câte 2-3 legături mărar și pătrunjel

Preparare
1. Alegi dovlecei tineri, fără semințe. Le îndepărtezi capetele și coaja și îi tai în cuburi mici. Într-un vas cu baza groasă, înăbuși dovleceii în suc propriu fără să mai adaugi apă, amestecând mereu ca să nu se prindă, pânâ când scad la jumătate din cantitate.
2. Cureți ceapa și o tai mărunt. O înăbuși în ulei, iar când a devenit transparentă, o amesteci cu dovleceii, usturoiul pisat, oțetul, zahărul, puțin piper măcinat, sarea și verdeața tocată.
3. Pui pasta obținută în borcane de 400 ml, presând puțin ca să elimini golurile. Sterilizezi borcanele timp de 40 de minute. A doua zi, după ce s-au răcit în apa în care au fiert, le depozitezi în cămară.
Iarna, adaugi pasta în supe-cremă, în compoziția pentru chiftele, în budinca de carne sau budincă de brânză. O poți folosi ca atare, în amestec cu orez sau paste făinoase.

Gherghina Sîrbu, Brăila

6 borcane
2 zile



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *