Pastă de pește

Pasta de peste_MG_4038_Ingrediente

  • 5 conserve de pește în ulei a câte 200 g cutia
  • 100 g griș
  • 100 g unt
  • 1 ceapă
  • sare
  • 1 lămâie
  • 1 măr

Pentru decor

  • 2 castraveţi
  • 1 ardei roşu sau 1 gogoşar murat
  • 1 lămâie

Preparare
1. Pui la fiert 300 ml apă împreună cu 1 linguriţă de sare, iar cînd clocoteşte, presari grişul şi amesteci energic, ca să nu se formeze cocoloaşe, până se îngroaşă. Iei vasul de pe foc şi laşi grişul fiert să se răcească.
2. Scurgi uleiul din conserve şi zdrobeşti peştele cu furculiţa sau cu ajutorul robotului de bucătărie. Cureţi ceapa şi o tai mărunt. Dai pe răzătoarea mică mărul, în prealabil decojit.
3. Mixezi untul moale, la temperatura camerei şi încorporezi  treptat pasta de peşte, alternând cu grişul, iar la sfârşit pui mărul ras, ceapa tocată, zeamă de lămâie şi sare după gust.
4. Pui pasta în boluri și ornezi cât mai estetic cu rondele de castraveţi, de lămâi și fâşii de ardei sau gogoşar murat.
Cu această pastă poţi umple gogoşele din aluat opărit, ardei, roţii sau o serveşti alături de biscuiţi săraţi ori pâine prăjită.

Veronica Lungu, Suceava

15 porţii
40 min



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *