Pastă picantă din țelină și brânză dulce

Pasta de telina si branza de vaci_MG_7669

 

 

 

 

 

 

 

Ingrediente

  • 1 țelină mare
  • 200 g brânză dulce
  • 2 linguri smântână
  • 2 linguri ulei
  • 1 ceapă
  • 2 căței de usturoi
  • 1 linguriță boia de ardei iute
  • 1/2 lămâie
  • sare
Preparare
1. Cureți, speli și dai pe răzătoarea mică țelina, apoi
o stropești cu zeamă de lămâie, ca să împiedici oxidarea. Cureți ceapa și usturoiul. Tai mărunt ceapa, iar usturoiul îl pisezi cu puțină sare. 
2. Pasezi brânza de vaci printr-o sită deasă. O amesteci cu țelina, smântâna, uleiul, ceapa, usturoiul și boiaua. Omogenizezi pasta și o sărezi după gust. 
O păstrezi la rece și o folosești pentru tartine.
 
Gianina Văcaru, Bacău
 
6 porții 
15 min


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *