Paste cu brânză și spanac

Paste cu branza si spanacIMG_7583_Ingrediente

  • 300 g paste
  • 400 g spanac
  • 1 ceapă uscată sau 1 legătură ceapă verde
  • 2 linguri unt
  • 150 g smântână
  • 200 g brânză proaspătă
  • 150 g cașcaval
  • 150 ml suc de roșii
  • 1 ou
  • 2 linguri pesmet
  • 1 legătură mărar verde
  • câte 1 lingură unt și pesmet pentru formă
  • sare
  • condimente

Preparare
1. Fierbi pastele timp de aproximativ 10 minute, le treci printr-un jet de apă rece și le lași să se scurgă.
2. Cureți spanacul, îl fierbi în apă ușor sărată, apoi îl lași la scurs și îl toci. Tai ceapa mărunt și o călești în unt, până devine aurie. Adaugi spanacul și mărarul tăiat fin și lași să fiarbă înăbușit. Torni sucul de roșii, presari condimentele și omogenizezi. Amesteci brânza cu smântâna și 100  cașcaval ras.
3. Ungi un vas termorezistent cu unt și îl tapetezi cu pesmet. Așezi alternativ straturi: paste, spanac, pesmet, brânză, ultimul strat fiind de paste. Torni deasupra oul bătut și presari cașcavalul ras. Coci la foc mediu, în cuptorul preîncălzit, timp de 20-30 de minute.

Maria Pădure, București

4 porții
1 h 10 min



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *