Paste cu ciuperci

Paste_MG_8082

 

 

 

 

 

 

 

Ingrediente

300 g paste
500 g ciuperci
1 lingură ulei de măsline
3 cepe
1 legătură mărar sau pătrunjel
1 linguriță busuioc uscat
2 linguri unt 
2 linguri făină
5-6 măsline dietetice
200 ml lapte
sare
 
Preparare
1. Fierbi pastele în apă cu puțină sare și cu uleiul de măsline, respectând instrucțiunile de pe ambalaj. Le scurgi și le păstrezi la cald. 
2. Cureți ceapa și ciupercile, apoi le speli. Tai ceapa solzișori, iar ciupercile în felioare. Înăbuși legumele timp de 10 minute, împreună cu untul și puțină apă.
3. Dizolvi făina în lapte și le pui la fiert la foc mic, amestecând continuu până se îngroașă. 
4. Condimentezi pastele cu busuiocul și le amesteci cu sosul alb și ciupercile. Decorezi cu verdeața tocată mărunt și măsline. 
 
Doina Tătăranu, București
4 porții

35 min

1 porție conține:
435,0 kcal
16,0 g proteine
9,0 g lipide
70,0 g glucide

 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *