Paste cu ciuperci

Paste cu ciuperci_MG_8421

 

 

 

 

 

 

 

Ingrediente

300 g paste
500 g ciuperci
1 lingură ulei de măsline
3 cepe
1 legătură mărar sau pătrunjel
1 linguriță busuioc uscat
2 linguri unt Covalact
2 linguri făină
5-6 măsline dietetice
200 ml lapte
sare
 
Preparare
1. Fierbi pastele în apă cu puțină sare și cu uleiul de măsline, respectând instrucțiunile de pe ambalaj. Le scurgi și le păstrezi la cald. 
2. Cureți ceapa și ciupercile, apoi le speli. Tai ceapa solzișori, iar ciupercile în felioare. Înăbuși legumele timp de 10 minute, împreună cu untul Covalact și puțină apă.
3. Dizolvi făina în lapte și le pui la fiert la foc mic, amestecând continuu până se îngroașă. 
4. Condimentezi pastele cu busuiocul și le amesteci cu sosul alb și ciupercile. Decorezi cu verdeața tocată mărunt și măsline. 
 
Doina Tătăranu, București
 
4 porții
35 min
 
1 porție conține:
435,0 kcal
16,0 g proteine
9,0 g lipide
70,0 g glucide

Rețeta permisă în boli gastrointestinale. 



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *