Paste cu nuci și soia

Ingrediente
  • 400 g paste
  • 100 g soia granule
  • 100 g miez de nucă
  • 2-3 cepe mari
  • 2-3 gogoșari
  • 2-3 ciuperci mari
  • 500 ml suc de roșii
  • 2-3 linguri ulei de măsline
  • piper
  • nucșoară
  • sare
 
Preparare
1. Pui granulele de soia să se înmoaie în apă rece, iar după 25 d eminute le fierbi timp de 10 minute, la foc mic, în apă cu sare și condimente. Le scurgi și le treci printr-un jet de apă rece.
2. Cureți gogoșarii, ceapa și ciupercile. Tai julien ceapa, gogoșarii și ciupercile. Le călești în ulei, iar când s-au înmuiat, adaugi nucile prăjite și mărunțite, soia, sucul de roșii și condimente după gust. În timp ce sosul scade la foc mic, fierbi pastele conform instrucțiunilor de pe ambalaj. 
3. Aduci la masă pastele fierbinți, împreună cu sosul de nuci și soia. 
 
Sfatul meu
Usturoiul va schimba complet gustul sosului tău, dacă nu-ți este pe plac așa, dulceag. 
 
Doina Tătăranu, București
 
5 porții
35 min
 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *