Paste cu pui și șuncă

Foto: Elena Tănăsescu - Burda România
Foto: Elena Tănăsescu – Burda România

Ai nevoie de:
400 g carne de pui
150 g șuncă
2 cepe
40 ml ulei
1 foaie de dafin
125 ml vin alb sec
500 g paste
100 g cașcaval
1 cățel de usturoi
200 ml smântână pentru frișcă
piper alb
sare

Cum procedezi:
1. Speli carnea și o usuci cu un șervet. Tai în cubulețe carnea, iar șunca în felii subțiri. Într-o tigaie teflonată, frigi puiul și șunca. Le păstrezi la cald până pregătești celelalte ingrediente.
2. Cureți ceapa, o tai mărunt și o călești în ulei, împreună cu foaia de dafin. Torni vinul și fierbi până rămâne jumătate din sos.
3. Fierbi pastele în apă cu sare, conform indicațiilor de pe plic, apoi le scurgi în strecurătoare și le treci prin jet de apă rece.
4. Cureți și zdrobești usturoiul. Dai cașcavalul pe răzătoare. Stingi focul la sosul cu ceapă, în care adaugi usturoiul, cașcavalul, smântâna, carnea, șunca, sare și piper după gust. Omogenizezi sosul și îl torni fierbinte, peste paste.

8 porții
Timp de preparare: 35 de minute

Constantina Zidariu, Craiova, jud. Dolj



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *