Paste cu soia

Foto: Elena Tănăsescu - Burda România
Foto: Elena Tănăsescu – Burda România

Ai nevoie de:
200 g paste lăscuțe
200 g soia cuburi
3 cepe
1 lingură maghiran
½ linguriță cimbru
1 lingură ulei de măsline
150 ml suc de roșii
3 căței de usturoi
½ legătură pătrunjel
sare

Cum procedezi:
1. Fierbi cuburile de soia în apă cu cimbru, timp de 20-25 de minute. Le pui în strecurătoare, le treci prin jet de apă rece și le tai în bucăți mai mici după ce s-au scurs. În timp ce fierbe soia, pui la fiert și pastele, conform indicațiilor de pe ambalaj.
2. Cureți ceapa și usturoiul. Înăbuși ceapa tăiată mărunt, în ulei și puțină apă, iar când devine transparentă adaugi maghiranul și sucul de roșii și lași să scadă sosul, la foc mic. Stingi flacăra, pui usturoiul zdrobit și omogenizezi sosul.
3. Amesteci pastele scurse cu sosul, sare și soia. Presari deasupra pătrunjelul tocat.

8 porții
50 min

Lia Georgescu, București

1 porție conține:
250 kcal
15 g proteine
10 g lipide
30 g glucide

Soia este cultivată de câteva mii de ani în țările din sud-estul Asiei, unde consumul de carne și ouă este scăzut. Bogată în fibre și conținând lecitină, soia ajută la scăderea nivelului de colesterol. Conform cercetărilor, la femeile din Japonia și China, consumatoare de alimente derivate din soia, rata îmbolnăvirilor de cancer la sân este mult mai scăzută. Consumul zilnic a 25 g de soia reduce și riscul de cancer de colon.



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *