Paste cu sos de avocado

Ingredinte
  • 150 g paste din mălai
  • 1 ardei gras roșu
  • Pentru sos
  • 1 avocado
  • 300 g iaurt
  • 2 linguri zeamă de lămâie
  • 1 linguriță muștar Dijon
  • câte ½ legătură mărar și pătrunjel pentru decor
  • sare
  • piper
 
Preparare
1. Fierbi pastele conform instrucțiunilor de pe ambalaj, apoi le scurgi și le păstrezi calde. 
2. Tai avocado în jumătate, pe lungime. Îndepărtezi sâmburele și scoți miezul din coajă, ajutându-te de o linguriță. Tai miezul în cubulețe și îl zdrobești cu furculița sau îl pasezi în blender. Stropești cu zeamă de lămâie piureul obținut, iar după câteva minute adaugi muștarul, iaurtul, verdeața tocată mărunt, sare și piper după gust. 
3. Cureți, speli și tai în fâșii ardeiul. Repartizezi în farfurii pastele, pui deasupra sos și decorezi cu ardei gras. Le servești imediat. 
 
Fănica Doina Țană, Brăila
 
3 porții
20 min
 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *