Paste cu sos de legume

Foto: Mihai Nicolae, Burda Romania

3 porțiiI, 450 kcal, 40 min.

Ingrediente
200 g spaghete integrale
2 ardei diferit colorați
1 dovlecel de dimensiune medie
1 morcov mic
3 roșii
30 ml ulei
oregano uscat mărunțit
sare
piper
1 legătură pătrunjel
50 g parmezan

Preparare
1. Fierbi pastele „al dente”, în apă ușor sărată, reducând cu 2-3 minute timpul indicat pe ambalaj și probând la scurte intervale de timp. Scurgi pastele în strecurătoare, le treci repede prin jet de apă rece și le lași să se scurgă, după care le păstrezi la cald.
2. Cureți legumele și le speli. Dai morcovul pe răzătoarea mică, iar dovlecelul pe răzătoarea mare. Decojești roșiile și le tai în cubulețe. Tai ardeii în fâșii subțiri.
3. Călești morcovul în uleiul încins, amestecând ușor. Adaugi dovleceii, ardeii, iar dacă mai este nevoie, torni puțină apă caldă și lași să fiarbă la foc mediu, până când se înmoaie legumele. Pui roșiile, oregano și lași să scadă sosul. La sfârșit, sărezi și condimentezi sosul după gust.
4. Repartizezi în farfurii pastele și sosul și decorezi cu pătrunjel tocat, din abundență. Aduci la masă parmezanul pe o farfurie, pentru ca fiecare mesean să-și presare deasupra preparatului.
Alina Marcu, Brăila



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *