Paste cu sos de vin, smântână și legume

Foto: Mihai Nicolae - Burda România
Foto: Mihai Nicolae – Burda România

Ingrediente
350 g paste
200 g sparanghel
200 g fasole verde
200 g mazăre
200 g fasole lată cu boabe
1 ceapă
2 linguri ulei
2 căței de usturoi
150 g ciuperci
1 lingură făină
225 ml vin alb sec
2 linguri smântână
pătrunjel sau mentă verde
piper
sare
4 frunze de salvie verzi

Preparare
1. Fierbi pastele în apă cu sare și le scurgi. În acest timp, tai sparanghelul în bucăți de 4 cm lungime și lași deoparte vârfurile. Fierbi timp de 5 minute tijele de sparanghel, păstăile tăiate în bucăți și mazărea. Adaugi vârfurile de sparanghel și continui fierberea 2 minute, apoi scurgi legumele.
2. Într-o tigaie cu uleiul încins, călești ceapa tocată, până se înmoaie. Adaugi usturoiul și ciupercile curățate, mărunțite și le călești încă 2 minute. Încorporezi făina, apoi torni treptat vinul și lași sosul să fiarbă la foc mic, până când se îngroașă. Înglobezi în sos smântâna și verdețurile tăiate mărunt, piper și sare după gust. Amesteci sosul alb cu legumele calde și le încălzești 2 minute, fără să dea în clocot.
3. Repartizezi în farfurii pastele, sosul de legume și salvia.

Florica Faur, Jimbolia, jud. Timiș

4 porții
50 min



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *