Pastramă afumată

Foto: Elena Tănăsescu - Burda România
Foto: Elena Tănăsescu – Burda România

Ingrediente
1 kg carne macră de porc
1 lingură sare
1 g silitră (azotat de potasiu)
½ linguriță zahăr
1 vârf de cuțit piper
1 lingură boia dulce sau iute
½ linguriță coriandru
1 crenguță de cimbru
1 căpățână de usturoi

Preparare
1. Speli carnea, o tai în fâșii groase de 5-6 cm, pe care le usuci cu un șervet. Cureți și zdrobești usturoiul. Freci bucata de carne cu sare, silitră, zahăr, condimente și usturoi.
2. Așezi carnea într-un vas emailat, iar deasupra pui condimentele rămase. Așezi peste carne un fund de lemn peste care pui niște greutăți și lași carnea 4-5 zile la rece.
3. Străpungi carnea la un capăt cu o sfoară și o pui la fum rece, timp de 3 zile. Consumi pastrama cu muștar sau gogoșari în oțet.

30-35 felii
8 zile

Cornelia Munteanu, Tulcea



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *