Pastramă de porc

pastrama porc2

Ai nevoie de:
2 kg pulpă de porc
50 g sare
1 căpățână de usturoi
1 linguriță zahăr
piper

Cum procedezi:
1. Dizolvi sarea și zahărul în 500 ml apă călduță. Adaugi usturoiul curățat și pisat și piper după gust, apoi lași baițul să se răcească.
2. Tai pulpa de porc în felii lungi și groase de 1,5 cm, pe care le pui în baiț. Lași carnea la rece, acoperită cu baiț, timp de 2 zile.
3. Scoți carnea din baiț și pui feliile la zvântat în aer liber. Frigi pastrama pe grătarul încins, întorcând-o pe ambele părți, ca să fie rumenă, dar în același timp suculentă.
Este excelentă alături de cartofi copți la grătar.

Mariana Ionela Nole, Mioveni, jud. Argeș



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *