Păstrăv cu sos de legume

Pastrav cu legume_MG_0044

Ingrediente
2 păstrăvi
2 cepe
2 ardei grași
2 roșii
4-5 căței de usturoi
50 ml vin alb
ulei
sare

Preparare
1. Cureți peștele de solzi, cap, aripioarele înotătoare și intestine și îl speli bine. Cu un cuțit bine ascuțit, îl tai în lung și îi scoți șira spinării, obținând astfel câte două porții din fiecare păstrăv. Presari bucățile cu sare și îl dai la rece pentru 15 minute, timp în care carnea de pește se va săra.
2. Speli peștele cu grijă, sub jet de apă rece și îl lași să se scurgă pe un șervet. Încingi uleiul într-o tigaie și prăjești peștele câte 2 minute pe fiecare parte. Îl scoți într-un vas termorezistent tapetat cu hârtie absorbantă și îl păstrezi la cald până pregătești legumele.
3. Cureți ceapa, ardeii și usturoiul. Speli toate legumele. Decojești roșiile. Tai ceapa mărunt, usturoiul în felii, iar roșiile și ardeii în cubulețe.
4. Călești ceapa și ardeii în uleiul rămas, iar când s-au înmuiat, pui și roșiile, pentru 2-3 minute. Zdrobești usturoiul cu puțină sare și îl amesteci cu vinul.
5. Așezi pe un platou bucățile de pește și le stropești cu mujdei. Le lași puțin să se pătrundă, apoi torni de jur-împrejur sosul de legume.

Sfatul meu: Dacă sunt invitați care preferă preparatele mai picante, poți pregăti și un mujdei mai picant, în care adaugi rondele subțiri de ardei usturat sau boia iute.

Daniela Ilaș, Cociuba Mică, jud. Bihor

4 porții
45 min



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *