Păstrăv în sos de Riesling

Ingrediente
  • 6 păstrăvi
  • 4 cepe roșii
  • 100 g unt
  • ½ l Riesling
  • 100 g ciuperci champignion mici
  • 200 g smântână
  • 1 lingură făină sau amidon
  • 1 legătură de pătrunjel
  • 1 lămâie
  • sare
  • piper
  • nucșoară
 
Preparare
1. Cureți păstravii, le scoți branhiile, îi speli bine și îi usuci cu un șervet uscat. 
2. Cureți ciupercile, le speli și le stropești cu zeama de lămâie. Topești 1 lingură de unt într-o tigaie și călești ciupercile pentru 2-3 minute, amestecând. 
3. Cureți ceapa și o toci mărunt. O călești într-un vas mai mare, cu o lingură de unt topit, până devine aurie. Adaugi păstrăvii, vinul Riesling, ciupercile, presari sare, piper și nucșoară și acoperi vasul cu o folie de aluminiu. Introduci vasul în cuptorul cald, la foc mediu, pentru 20 minute. 
4. Scoți peștele pe un platou, cu ciupercile în jur și le păstrezi calde. Strecori sosul rămas și îl scazi pe foc, apoi adaugi făina amestecată cu smântâna și mai lași pe foc pentru câteva clocote. Când sosul s-a îngroșat, stingi focul și încorporezi untul rămas. 
5. Stropești păstrăvii cu acest sos și presari cu verdeața tocată. Servești peștele cu lămâie alături, cu garnitură de cartofi natur sau orez fiert.
 
Paul Cândea, București
12 porții
1 h 
 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *