Pate de ficat aromat

Pate de ficat aromat_MG_9547

Ingrediente
500 g ficat de vițel, pui sau porc
1 ceapă mare
2-3 căței de usturoi
1 pahar vin alb sec
câteva frunze de salvie
3-4 linguri ulei
50 g unt
sare
piper

Preparare
1. Speli ficatul și îl cureți, pe cât posibil, de pielițe. Cureți ceapa și usturoiul și le toci mărunt.
2. Într-o tigaie mare, încingi uleiul și topești untul. Înăbuși ceapa tocată, până devine sticloasă. Adaugi usturoiul și ficatul tăiat în bucăți și amesteci până când își schimbă culoarea. Stingi cu vinul alb, pe care îl torni treptat și pui o frunză de salvie, pentru o aromă plăcută. Lași să fiarbă la foc mic, până când ficatul se înmoaie și sosul scade.
3. După ce ficatul s-a mai răcit, îl treci prin mașina de tocat la care ai atașat sita mică și îl amesteci cu untul, sare și piper după gust.
4. Tapetezi o tavă de chec cu folie de plastic. Așezi câteva frunze de salvie, iar deasupra pui pateul de ficat, în strat uniform.
Introduci tava în frigider până a doua zi, când răstorni pateul și îl tai în felii subțiri.

Sabina Cazan, Hondol, jud. Hunedoara

10 porții
9 h



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *