Pate de macrou

Foto: Mihai Nicolae – Burda România

Ingrediente
1 kg macrou
2 cepe roșii
2 linguri oțet
2 linguri ulei
1 foaie de dafin
1 linguriţă boabe de piper
condiment din legume uscate
50 g maioneză pentru decor
sare

Preparare
1. Cureţi peştii de intestine, îi speli bine în interior, după care le tai capetele, aripioarele înotătoare şi cozile. Fierbi trunchiurile de peşte timp de 1 ½ oră, într-un vas parţial acoperit, în apă cât să le acopere, cu foaia de dafin, boabele de piper, 1 ceapă curăţată, 1 lingură de oţet şi puţină sare sau condiment din legume uscate. Din când în când, ai grijă să completezi cu apă fierbinte, pentru ca peştele să nu rămână fără lichid.
2. Când este fiert atât de bine încât oasele se sfărâmă, scurgi peştele şi îl cureţi de oasele mari. Dai carnea de peşte prin mașina de tocat. Amesteci pasta obţinută cu sare după gust, uleiul şi restul de oţet sau tot atâta zeamă de lămâie.
3. Așezi pasta pe un platou oval sau în formă de pește. O poţi orna cu maioneză şi cu solzi din ceapa rămasă.

Steliana Meianu, Puchenii Mari, jud. Prahova

6 porţii
2 h



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *