Pateu de pui cu morcovi

Pateu de pui cu morcovi_MG_3083_Ingrediente

  • 300 g file de piept de pui
  • 2 linguri ulei
  • sare
  • 3 morcovi
  • 2 linguri zeamă de lămâie
  • 1 cățel de usturoi
  • 2 linguri ulei de măsline

Preparare
1. Speli pieptul de pui, îl laşi să se scurgă şi îl tai în bucăţi pe care le înăbuşi în ulei, amestecând până se pătrund bine. În timp ce carnea se înăbuşă, cureţi morcovii, îi tai în rondele şi îi pui la fiert.
2. Scurgi carnea şi morcovii. După ce s-au răcit, le dai prin maşina de tocat. Cureţi usturoiul şi îl zdrobeşti, apoi îl freci cu uleiul de măsline. În piureul de carne şi morcovi, adaugi usturoiul frecat cu ulei, zeama de lămâie şi 1-2 linguri de supă în care au fiert morcovii.
3. Păstrezi pateul la rece şi îl oferi spre consum pe felii de pâine prăjită sau pe chifle, iar pentru copiii mai mari, și lângă o salată de roşii şi castraveţi.

Sfatul meu
Pateul va fi mai fin dacă mixezi ingredientele în blender, împreună cu puţină supă de morcovi.

Iuliana Lako, Cenad, jud. Timiș

5 porţii
35 min

Poate fi consumat de către copiii mai mari de 10 luni.



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *